Save the date: Werkatelier: Bouwen aan veerkracht

Save the date Werkatelier Bouwen aan veerkracht

Datum: 2, 3 en 4 oktober 2024

Locatie: Amsterdam

 

In het driedaagse werkatelier ‘Bouwen aan veerkracht’ staan de theorie en praktijk over hoe we veerkracht kunnen opbouwen in buurten en wijken centraal. We putten hierbij uit kennis en onderzoeksresultaten van het vijfjarige NWA-onderzoeksprogramma Crafting Resilience.

Tijdens het werkatelier behandelen we onderwerpen zoals:

  • het opbouwen van nieuwe relaties tussen burgers en overheid;
  • samenwerking over verschillende domeinen heen bij gebiedsgericht werken;
  • het versterken van de stem en positie van inwoners; en
  • wat vraagt veerkrachtopbouw van bestuurders, beleidsmakers, ambtenaren en professionals, zoals sociaal werkers en politieagenten.

Voor wie?
Dit werkatelier is bedoeld voor docenten van (hbo)opleidingen sociaal werk, integrale veiligheidskunde, bestuur en beleid, en de politieopleiding. Ook opleiders en trainers van interne opleidingsacademies van organisaties, gemeenten en ministeries zijn van harte welkom.

Wat gaan we doen?
Door een mix van inspirerende gastsprekers, theoretische kaders, praktijkbezoeken, samenwerken aan praktijkvragen en gezamenlijke reflectie, werk je tijdens dit werkatelier toe naar een strategie om de nieuwe inzichten over veerkrachtopbouw te integreren in jouw eigen opleiding of training.

In het voorjaar volgt meer informatie over de inhoud van het programma en aanmelden. Interesse of vragen? Stuur maar een mail naar Sarah Smith, projectmanager Crafting Resilience: s.e.c.smith@fsw.leidenuniv.nl.

Wat is Crafting Resilience?
Gedurende vijf jaar zal het onderzoeksproject Crafting Resilience sociale interventies onderzoeken die proberen sociale veerkracht te creëren.

Lees de PFF-versie van de  Save the date Werkatelier Bouwen aan veerkracht .

Of bezoek de site van Crafting Resilience.