14 december 2018; speciale aandacht voor behandelrelaties in de sterk veranderende jeugdzorg

De behandelrelatie levert een unieke bijdrage aan het behandelresultaat. Maar de manier waarop we behandelrelaties met jongeren vormgeven is in de loop der tijd veranderd. Aanpassingen in het jeugdstelsel en onze digitale communicatiegewoonten hebben impact op het contact met jongeren en hun omgeving. Het is daarom van belang onze kennis en vaardigheden op dit gebied te bundelen en te vergroten.

‘De kracht van de KLIK’ brengt u een boeiend en veelzijdig programma over relevante thema’s als: de maakbaarheid van de klik, de invloed van digitale technologie, motiverende gespreksvoering, aandacht voor gamen en middelengebruik in de behandelrelatie en meervoudige allianties met multiproblem gezinnen. Naast interactieve lezingen en workshops van onderzoekers en hulpverleners uit de klinische praktijk, delen jongeren van het NJR hun visie en eigen behandelervaringen. Na afloop gaat u naar huis met nieuwe kennis over o.a. recente wetenschappelijke studieresultaten en tips en tricks voor het versterken van de behandelrelatie.

Dit congres wordt georganiseerd door Brijder Jeugd, Brijder Onderzoek (Parnassia Groep) in samenwerking met Praktikon-Radboud Universiteit (RU), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Curium-LUMC, Windesheim, De Opvoedpoli- Care Express en Altra.

Perspectief Uitgevers is aanwezig ter promotie van het CGT-J protocol voor behandeling van middelengebruik, gokken en gamen bij jongeren.

Programma:
Voor een overzicht van de lezingen en plenaire sessies zie leerportaal

Locatie:
Congrescentrum De Reehorst, Bennekomseweg 24, Ede

Routebeschrijving

Accreditatie:
Aangevraagd bij FGzPt, NVvP, VVGN, RSV, V&VN en Registerplein, NVO-NIP, VGCT, en SK Jeugd